Alfa-Viață

Balkan Pharmaceuticals

12.05.2022

Balkan Pharmaceuticals

Produsele Balkan Pharmaceuticals tot mai prezente peste Prut: În județul Iași se inițiază construcția unui nou complex industrial
Balkan Pharmaceuticals este unul dintre cei mai mari producători de medicamente din regiune. Portofoliu include peste 300 de produse, în diferite forme și doze, destinate tratamentului diferitor afecțiuni, de la răceli și alergii, până la maladii oncologice. La 15 ani de la fondare, compania demarează construcția unui complex industrial peste Prut.


„De la fondare, Balkan Pharmaceuticals și-a difersificat, în continuu, gama de produse fabricate. În portofoliul companiei noastre, se regăsesc inclusiv remedii de neînlocuit în stările de urgență, dar și în tratamentul COVID19, cum ar fi dexamethasone, methylprednisolone sau heparin”, susține Georgel Bacinschi, șef Reprezentanță „Balkan Pharmaceuticals”.


Una din misiunile companiei este contribuirea la asigurarea securității farmaceutice a R. Moldova. Balkan Pharmaceuticals produce o gamă vastă de medicamente de calitate, la prețuri accesibile.


„Viziunea companiei este de a fi întotdeauna aproape de pacienți și de lucrătorii medicali, de a le asculta solicitările și de a le îndeplini, folosind tehnologiile moderne și materiile prime de la principalii furnizori la nivel mondial”, menționează Georgel Bacinschi.


În 2016, la 10 ani de la fondare, Balkan Pharmaceuticals a lansat cea mai mare fabrică de medicamente din Moldova, amplasată pe 2,5 hectare. Aceasta dispune de laboratoare și echipamente ultra-moderne, având un potențial de 400 locuri de muncă.


„Am reușit să creștem capacitatea de producere la 250.000 de comprimate pe oră, 200.000 de capsule pe oră și să aducem un nou standard de producere a medicamentelor în R. Moldova”, enumeră șeful Reprezentanță „Balkan Pharmaceuticals”.


Dat fiind succesul înregistrat în R. Moldova, la 15 ani de la fondare, compania demarează un nou proiect peste Prut.


„Multe dintre produsele Balkan Pharmaceuticals sunt la mare căutare și în alte țări, implicit România, fapt care ne-a motivat să ne orientăm atenția spre extinderea spațiilor de producere și în țara vecină.


De curând, am finalizat proiectarea unui nou complex industrial în județul Iași, care va cuprinde hale de producere, spații de depozitare și oficii, astfel încât produsele Balkan Pharmaceuticals să devină mai accesibile și pentru populația din România”, adaugă Georgel Bacinschi.


Balkan Pharmaceuticals are deja notificate 20 produse în România, iar lansarea noului complex industrial va favoriza lărgirea spectrului de produse oferite populației din România și va contribui la buna funcționare a Sistemului de sănătate pe ambele maluri ale Prutului, spun autorii proiectului.


Menționăm că, proiectul este finanțat de către Uniunea Europeană, prin intermediul Programului operațional regional 2014-2020.


Valoarea totală a proiectului este estimată la cca 9 mln euro. Inițierea construcției este planificată pentru primele luni din 2022.


Sursă: Agora.md

Folosim cookie-uri pentru a ne îmbunătăți serviciile și pentru a oferi utilizatorilor o experiență de navigare mai bună. Dacă rămâneți pe site-ul nostru, exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.